Neem contact op

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google privacy en voorwaarden zijn van toepassing.

Turmac Cultuurfabriek

Kerkstraat 27
6901 AA Zevenaar

Parkeren

Gratis: Babberichseweg 2a

Betaald of invalide: Kerkstraat 27

Contactgegevens

info@turmaccultuurfabriek.nl

(0316) 527 689

Openingstijden

ma t/m vrij 08:30 – 22:00
Zaterdag: 12:00 – 15:00
Zondag: Gesloten

In verband met huidige coronarichtlijnen kunnen de openingstijden afwijken. 

 

Routebeschrijving Turmac Cultuurfabriek

De parkeerplaats van de Turmac Cultuurfabriek bevindt zich op kleine loopafstand. U kunt deze parkeerplaats bereiken door te navigeren naar ‘Kerkstraat 27 Zevenaar, het adres van de Turmac Cultuurfabriek. U komt dan langs het Stationsplein en ‘Huis Mathena’, ter hoogte van huis Mathena is de inrit van de parkeerplaats gelegen. Parkeren is hier geheel gratis! Via onderstaande afbeelding ziet u hoe u vervolgens naar de Turmac Cultuurfabriek (Kerkstraat 27 te Zevenaar) loopt.

Bent u mindervalide en heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u rechtstreeks voor de deur van de Turmac Cultuurfabriek parkeren!

Klik op de afbeelding om via Google Maps te navigeren naar de parkeerplaats.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de Turmac Cultuurfabriek?

De Turmac Cultuurfabriek is een Podium voor Samenwerking. Verschillende lokale maatschappelijke, sociale en culturele organisaties bundelen er hun krachten om samen interessante projecten, programma’s en inzichten te bieden ter verhoging van de kwaliteit van onze samenleving. De accommodatie en de partners nodigen iedereen in de gemeenschap uit om met eigen ideeën langs te komen om te kijken of er samen verdere stappen kunnen worden ondernomen.

Wat gebeurde er voorheen in de Turmac Cultuurfabriek?

De Turmac Cultuurfabriek was één van de productiehallen van de Turmac-sigarettenfabriek (later Rothmans en daarna British American Tobacco). Turmac stond voor Turkije en Macedonië, waar een groot deel van de tabak uit geïmporteerd werd. Overigens begon de Turmac hier in Zevenaar, omdat er juist ook in Zevenaar verschillende tabaksboeren zaten. De sigarettenindustrie is een belangrijke werkgever geweest in de regio.

Wat is de geschiedenis van de Turmac Cultuurfabriek?

De Turmac Cultuurfabriek is een prachtig gebouw in hartje Zevenaar, dat in de jaren ´50 tijdens de wederopbouw door de Turmac-sigarettenfabriek werd gebouwd. Inmiddels is deze bedrijvigheid naar andere landen verplaatst, maar het pand is blijven staan. In 2013 heeft de gemeente Zevenaar drie panden – waaronder hal 12 – van de voormalige Turmac fabriek overgenomen. In 2015 is de gemeente met publiekszaken in de hal getrokken. In 2016 is de rest van de gemeente verhuisd naar de voormalige ‘Turmac-toren’. Per juli 2017 is de Regionale Sociale Dienst de Liemers (RSD) ook in de hal gevestigd. Vanaf 2019 zijn ook de andere partners gevestigd in de Turmac Cultuurfabriek. Lees hier meer over de geschiedenis van de Turmac Cultuurfabriek.

Wie is de opdrachtgever?

Dit is de gemeente Zevenaar, vertegenwoordigd door Riemer Dekker. Hoewel zij eindverantwoordelijk is, worden beslissingen, voor zover deze betrekking hebben op de Turmac Cultuurfabriek, zo veel mogelijk in samenspraak met de partners gemaakt.

Wat is de organisatiestructuur van de Turmac Cultuurfabriek?

Het beheer van de Turmac Cultuurfabriek wordt verzorgd door Ataro BV. Ataro BV heeft een partneroverleg samengesteld waarin de verschillende partnerorganisaties vertegenwoordigd zijn. Gezamenlijk beslissen zij over de invulling van de hal. Het gebouw blijft in het bezit van de gemeente en wordt door de verschillende partners gehuurd.

Wie zijn de partners van de Turmac Cultuurfabriek?

De Turmac Cultuurfabriek heeft diverse partners, die allemaal gevestigd zijn in de Turmac Cultuurfabriek. Meer informatie over deze partners vind je hier.

Zijn de ruimten in de Turmac Cultuurfabriek te huur?

Er zijn verschillende ruimtes in de Turmac Cultuurfabriek te huur. Zo is er een Cultuurhal voor activiteiten en evenementen, een patio en raadzaal voor vergaderingen in grote groepen, een multizaal voor sportactiviteiten, vergaderruimtes voor vergaderingen in kleine groepen en een filmzaal om films te bekijken. Meer informatie over verhuurbare ruimtes vind je hier

Is er Wifi in de Turmac Cultuurfabriek?

Ja, er is Wifi in de Turmac Cultuurfabriek. 

Wat zijn de openingstijden van de Turmac Cultuurfabriek?

De actuele openingstijden zijn te vinden op www.turmaccultuurfabriek.nl/contact

Kan ik gratis parkeren bij de Turmac Cultuurfabriek?

Jazeker! Je kunt gratis parkeren aan de achterzijde van de Turmac Cultuurfabriek. Ook is het mogelijk om voor de deur te parkeren, daar betaal je wel parkeergeld. Bekijk de routebeschrijving voor het gratis parkeren hier.

Bij wie kan ik terecht voor persinformatie?

Je bent van harte welkom om contact op te nemen met Ataro (info@turmaccultuurfabriek.nl). Zij bekijken je vraag/opmerking, en verwijzen je door naar de juiste persoon.

 

Bij wie kan ik terecht met mijn ideeën voor de Turmac Cultuurfabriek?

Deze mag je sturen naar Ataro (info@turmaccultuurfabriek.nl) Zij zullen ervoor zorgen dat je ofwel een antwoord krijgt op je ideeën, ofwel verbonden wordt met de juiste personen.

X
X