Neem contact op

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google privacy en voorwaarden zijn van toepassing.

Turmac Cultuurfabriek

Kerkstraat 27
6901 AA Zevenaar

Parkeren

Gratis: Zie onderstaande beschrijving

Betaald of invalide: Kerkstraat 27

Contactgegevens

info@turmaccultuurfabriek.nl

Verhuur : 0316 – 200 077

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 22:30 uur
Dinsdag: 08:30 – 22:30 uur
Woensdag: 08:30 – 22:30 uur
Donderdag: 08:30 – 22:30 uur
Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur & 19:00 – 22:30 uur
Zaterdag: 13:00 – 22:30 uur
Zondag: 13:00 – 22:30 uur

 

De openingstijden van de Turmac Cultuurfabriek en de partners kunnen afwijken van elkaar. Kijk voor de openingstijden van een van onze partners op de desbetreffende pagina.

 

Routebeschrijving en parkeerbeleid Turmac Cultuurfabriek

De parkeerplaats van de Turmac Cultuurfabriek bevindt zich op kleine loopafstand. U kunt deze parkeerplaats bereiken door te navigeren naar ‘Stationsplein 2, Zevenaar’. U komt dan langs het Stationsplein, met de bocht mee naar rechts ziet u ‘Huis Mathena’. Ter hoogte van ‘Huis Mathena’ is de inrit van de parkeerplaats gelegen. Parkeren is hier geheel gratis! Via onderstaande afbeelding ziet u hoe u vervolgens naar de Turmac Cultuurfabriek (Kerkstraat 27 te Zevenaar) loopt. Ook kunt u gratis parkeren bij ”Station Zevenaar”. Vanaf het station is het 4 minuten lopen naar de Turmac Cultuurfabriek.
Bent u mindervalide en heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u rechtstreeks voor de deur van de Turmac Cultuurfabriek parkeren.

Klik op de afbeelding om via Google Maps te navigeren naar de parkeerplaats.

Betaald parkeren

U kunt ook betaald parkeren in de buurt. Een goede en ruime betaalde parkeerplek is parkeergarage ‘Masiusplein’. Vanaf hier loopt u in vijf minuten naar de Turmac Cultuurfabriek.

Kosten betaald parkeren masiusplein*

  • Maandag: 09:00 tot 19:00 uur €0,90 per uur
  • Dinsdag: 09:00 tot 19:00 uur €0,90 per uur
  • Woensdag: 09:00 tot 19:00 uur €0,90 per uur
  • Donderdag: 09:00 tot 19:00 uur €0,90 per uur
  • Vrijdag: 09:00 tot 21:00 uur €0,90 per uur
  • Zaterdag: 09:00 tot 1:00 uur €0,90 per uur

* Onder voorbehoud van prijswijzigingen

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de Turmac Cultuurfabriek?

De Turmac Cultuurfabriek is een Podium voor Samenwerking. Verschillende lokale maatschappelijke, sociale en culturele organisaties bundelen er hun krachten om samen interessante projecten, programma’s en inzichten te bieden ter verhoging van de kwaliteit van onze samenleving. De accommodatie en de partners nodigen iedereen in de gemeenschap uit om met eigen ideeën langs te komen om te kijken of er samen verdere stappen kunnen worden ondernomen.

Wat is de geschiedenis van de Turmac Cultuurfabriek?

De Turmac Cultuurfabriek is een prachtig gebouw in hartje Zevenaar, dat in de jaren ’50 tijdens de wederopbouw door de Turmac-sigarettenfabriek werd gebouwd. De Turmac Cultuurfabriek was één van de productiehallen van de Turmac-sigarettenfabriek (later Rothmans en daarna British American Tobacco). De naam Turmac staat voor Turkije en Macedonië, waar een groot deel van de tabak uit geïmporteerd werd. De Turmac begon in Zevenaar, omdat in Zevenaar verschillende tabaksboeren zaten. De sigarettenindustrie was een belangrijke werkgever in de regio. Inmiddels is de productie van sigaretten verplaatst naar anderen landen en wordt de Turmac Cultuurfabriek voor andere activiteiten gebruikt.

 

In 2013 heeft de gemeente Zevenaar drie panden – waaronder hal 12 – van de voormalige Turmac fabriek overgenomen. In 2015 is de gemeente met publiekszaken in de hal getrokken. In 2016 is de rest van de gemeente verhuisd naar de voormalige ‘Turmac-toren’. Per juli 2017 is de Regionale Sociale Dienst de Liemers (RSD) ook in de hal gevestigd. Vanaf 2019 zijn ook de andere partners gevestigd in de Turmac Cultuurfabriek.

Wie is de opdrachtgever?

Dit is de gemeente Zevenaar, vertegenwoordigd door Riemer Dekker. Hoewel zij eindverantwoordelijk is, worden beslissingen, voor zover deze betrekking hebben op de Turmac Cultuurfabriek, zo veel mogelijk in samenspraak met de partners gemaakt.

Wat is de organisatiestructuur van de Turmac Cultuurfabriek?

Het beheer van de Turmac Cultuurfabriek wordt verzorgd door Ataro BV. Ataro BV heeft een partneroverleg samengesteld waarin de verschillende partnerorganisaties vertegenwoordigd zijn. Gezamenlijk beslissen zij over de invulling van de hal. Het gebouw blijft in het bezit van de gemeente en wordt door de verschillende partners gehuurd.

Wie zijn de partners van de Turmac Cultuurfabriek?

De Turmac Cultuurfabriek heeft diverse partners, die allemaal gevestigd zijn in de Turmac Cultuurfabriek. Meer informatie over deze partners vind je hier.

Zijn de ruimten in de Turmac Cultuurfabriek te huur?

Er zijn verschillende ruimtes in de Turmac Cultuurfabriek te huur. Zo is er een Cultuurhal voor activiteiten en evenementen, een patio en raadzaal voor vergaderingen in grote groepen, een multizaal voor sportactiviteiten, vergaderruimtes voor vergaderingen in kleine groepen en een filmzaal om films te bekijken. Meer informatie over verhuurbare ruimtes vind je hier

Is er Wifi in de Turmac Cultuurfabriek?

Ja, er is Wifi in de Turmac Cultuurfabriek. 

Is de Turmac Cultuurfabriek bereikbaar met het OV?

De Turmac Cultuurfabriek is goed bereikbaar met het OV. Binnen 5 minuten loop je vanaf het station van Zevenaar naar de Turmac Cultuurfabriek. 

Kan ik gratis parkeren bij de Turmac Cultuurfabriek?

Jazeker! Je kunt gratis parkeren aan de achterzijde van de Turmac Cultuurfabriek. Ook is het mogelijk om voor de deur te parkeren, daar betaal je wel parkeergeld. Bekijk de routebeschrijving voor het gratis parkeren hier.

Is de Turmac Cultuurfabriek vrij toegankelijk?

Ja, de Turmac Cultuurfabriek is een openbaar gebouw en is dus vrij toegankelijk. Er is geen afspraak nodig om naar binnen te mogen.

Waar kan ik terecht voor persinformatie?

Heeft u als journalist vragen heeft over de Turmac Cultuurfabriek of activiteiten in de Turmac Cultuurfabriek?  Dan verzoeken wij u een email te sturen naar info@turmaccultuurfabriek.nl.

 

Ideeën of verbeterpunten voor de Turmac Cultuurfabriek melden?

Graag voldoen wij aan uw wensen en daarom hopen we dat u tevreden bent. Heeft u een idee, suggestie of een verbeterpunt? Dan vragen wij u vriendelijk dit te mailen naar info@turmaccultuurfabriek.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de Turmac Cultuurfabriek?

Elke maand wordt er een nieuwsbrief verstuurd met alle activiteiten in de Turmac Cultuurfabriek. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.