RSD de Liemers: Eerste deelnemers Liemers Perspectief in Zorg en Techniek ontvangen VCA-certificaat

1 juli 2021 | Nieuws van RSD de Liemers

LPZT is bedoeld voor mensen die nieuw zijn in Nederland en na hun inburgering een volgende stap willen zetten. Deze deelnemersgroep heeft zich georiënteerd op werken in de techniek. Daarnaast zijn er ook groepen die zich oriënteren op werken in de zorg.

Het programma is er op gericht om aansluiting te vinden bij het Liemerse (verenigings)leven, bij opleidingen en bij werkgevers. Hiervoor zijn Liemerse organisaties, Liemerse sportverenigingen, onderwijsinstellingen en bedrijven bezocht en hebben deelnemers 2 weken stage gelopen bij een werkgever. Ook waren er ontspannende groepsactiviteiten en was er veel aandacht voor Nederlandse taalvaardigheid.

Alle deelnemers die het eerste deel van het project hebben afgerond, zitten inmiddels op een vervolgplek die perspectief biedt. Dat kan zijn: meedoen in het verenigingsleven, een vrijwilligersplek, een opleiding, een werkervaringsplek, een traject richting werk of een betaalde baan. Zes van de deelnemers hebben al betaald werk gevonden.

Het project loopt nog door tot 2023. Mensen die willen deelnemen, kunnen contact opnemen met Hanane Sawfi van RSD de Liemers. Haar mailadres is h.sawfi@rsddeliemers.nl.
 

Read More
Opgehaald van: Feedzy

Meer lezen over de Turmac Cultuurfabriek

Caleidoz: Serious game voor mantelzorgers dementie

Serious game voor mantelzorgers dementie Onder auspiciën van Vilans is de informatieve game DemiZorg gelanceerd. Daarmee kunnen mantelzorgers van mensen met dementie veelvoorkomende zorgsituaties virtueel oefenen. In de serious game staan vier verschillende...

X
X