Gemeente Zevenaar: Wens voor onderwijshuisvesting op locatie Vestersbos

17 maart 2023 | Nieuws van gemeente Zevenaar

Overslaan en naar de inhoud gaan

Lees voor

Voorkeur voor onderwijs

De onderzoeken naar onderwijs en woningbouw zijn afgerond. Vestersbos blijkt de enige geschikte locatie in de gemeente Zevenaar waar het basisonderwijs, de kinderopvang en een sportvoorziening samen kunnen komen. Andere locaties zijn helaas niet groot genoeg. Of niet beschikbaar op korte termijn.

Wethouder Stef Bijl: “Op locatie Vestersbos kunnen we kinderen een stabiele overgang bieden van de kinderopvang naar het basisonderwijs. Er is geen alternatieve locatie hiervoor, de nood is dus hoog.”

Woningbouw

Naast de onderzoeken naar onderwijs hebben we ook de mogelijkheid voor woningbouw onderzocht. Vestersbos is geschikt. Alleen zijn de gevolgen voor het onderwijs dan zo groot, dat dit niet de voorkeur heeft. De locaties die vrijkomen wanneer de scholen een nieuwe plek hebben, zijn misschien geschikt voor woningbouw. Dit moeten we dan nog verder onderzoeken.

Definitieve beslissing over Vestersbos in april

De gemeenteraad beslist op woensdag 26 april 2023 over de nieuwe invulling van Vestersbos. Gaat de raad akkoord? Dan is de verwachting dat in 2024 gestart wordt met de bouw. De scholen, kinderopvang en gymzaal zijn dan in schooljaar 2025/2026 klaar voor gebruik.

Openingstijden

U bent welkom in het gemeentehuis. Wij helpen u graag goed en nemen hiervoor graag de tijd. Daarom werken wij alleen op afspraak. Voor informatie en afhalen van documenten kunt u zonder afspraak terecht bij de servicebalie van de gemeente Zevenaar in de Turmac Cultuurfabriek.

Maandag
8.30 – 19.30 uur
Dinsdag
8.30 – 17.00 uur
Woensdag
8.30 – 19.30 uur
Donderdag
8.30 – 17.00 uur
Vrijdag
8.30 – 12.30 uur 

Bezoekadres

Kerkstraat 276901 AA ZevenaarRoute en parkeren gemeentehuis

Postadres

Postbus 106900 AA Zevenaar

Neem contact met ons op

Telefoonnummer: (0316) 595 111.
Heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in.
Doof, slechthorend of spraakbeperkt? Bel ons met Teletolk.
Melding doen? Zie ‘Melding, klachten en bezwaren’.

© 2023 Zevenaar

Meer lezen over de Turmac Cultuurfabriek