Gemeente Zevenaar: Nieuwe route naar parkeerplaats bezoekers gemeentehuis en Turmac Cultuurfabriek vanaf vrijdag 6 augustus 2021, 17 uur.

3 augustus 2021 | Nieuws van gemeente Zevenaar

Bezoekt u het gemeentehuis of één van de partners in de Turmac Cultuurfabriek, dan kunt u gratis parkeren op de parkeerplaats naast het spoor. De ingang naar deze parkeerplaats is vanaf vrijdag 6 augustus om 17.00 uur niet meer bij de Babberichseweg. U rijdt vanaf dan naar deze parkeerplaats via de Kerkstraat en de wijk Enghuizen. De route is aangegeven met verkeersborden en pijlen. U kunt de route hier bekijken.

De poort aan de Babberichseweg wordt gesloten om veiligheidsoverwegingen

Het besluit om de poort te sluiten is genomen om veiligheidsredenen, in goed overleg met de politie en de projectontwikkelaar. De route naar de parkeerplaats loopt over een braakliggend terrein waarop enkele leegstaande panden staan. In de uren dat er geen of minder toezicht is, houden zich hier regelmatig ongewenste personen op. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Zo is er meerdere malen een brand geweest. Om dergelijke onveilige situaties voortaan te voorkomen, wordt de toegang naar het terrein gesloten vanaf vrijdag 6 augustus om 17.00 uur. 

De route via de Kerkstraat is tijdelijk

Deze nieuwe route levert meer verkeer op in de Kerkstraat en in de wijk Enghuizen, dat is niet wenselijk. Daarom werken we in de tussentijd aan een inrit aan het Stationsplein. Dit kost echter meer tijd. De route via de Kerktraat en de wijk Enghuizen kunnen we snel realiseren en daardoor voorkomen dat zich nog langer gevaarlijke situaties op het bouwterrein voordoen. Wij verwachten dat de route via het Stationsplein in september 2021 klaar is. Wij informeren u zodra deze inrit in gebruik kan worden genomen.

Read More
Opgehaald van: Gemeente Zevenaar

Meer lezen over de Turmac Cultuurfabriek

Gemeente Zevenaar: Controle hondenbelasting

Controle hondenbelasting | Gemeente Zevenaar Naar hoofdinhoud springen Waarom controle? Iedereen die in onze gemeente een hond heeft moet daarvoor belasting betalen. De meeste hondenbezitters doen dat ook ieder jaar. Helaas zijn er ook hondenbezitters die dat niet...

X
X