Gemeente Zevenaar: Drie maanden gratis parkeren in Zevenaar op woensdagen en donderdagen

20 juli 2021 | Nieuws van gemeente Zevenaar

In de maanden augustus, september en oktober 2021 kunnen bezoekers op woensdagen en donderdagen gratis parkeren in het centrum van Zevenaar. Zo wil de gemeente de horeca en winkeliers in het centrum een impuls geven. De gemeenteraad heeft in november 2020 een coronaherstelplan vastgesteld. Deze eenmalige maatregel om de lokale economie te stimuleren maakt daar onderdeel van uit. Men hoopt dat de mogelijkheid om gratis te parkeren het centrum in deze periode nog aantrekkelijker maakt voor het publiek.

Hoe werk het gratis parkeren?

Bezoekers kunnen hun auto parkeren en gaan winkelen of de horeca bezoeken. Zij hoeven geen parkeeractie te doen. 

Wanneer bezoekers op woensdag en/of donderdag bij de parkeerautomaten aankomen, zien zij op het display dat er niet betaald hoeft te worden. Als bezoekers hun parkeerapp hebben geactiveerd, geldt een € 0,- tarief. Dit geldt ook voor bezoekers die hun stadspas aangeboden hebben. Er worden dus geen kosten in rekening gebracht. Het is wel nodig om de parkeeractie af te melden omdat anders de tijd doorloopt naar de volgende dag waarop wel betaald moet worden.  

Waarom alleen op deze dagen?

In het coronaherstelplan is € 100.000,- beschikbaar gesteld voor deze maatregel. Dit bedrag is toereikend om drie maanden, gedurende twee dagen in de week, het parkeren gratis te maken. In overleg met de centrumondernemers, MKB Zevenaar en Horeca Nederland is gekozen voor de woensdag en donderdag. Zo kunnen zowel de winkeliers als de horeca van de maatregel profiteren. 

Read More
Opgehaald van: Gemeente Zevenaar

Meer lezen over de Turmac Cultuurfabriek

Caleidoz: Serious game voor mantelzorgers dementie

Serious game voor mantelzorgers dementie Onder auspiciën van Vilans is de informatieve game DemiZorg gelanceerd. Daarmee kunnen mantelzorgers van mensen met dementie veelvoorkomende zorgsituaties virtueel oefenen. In de serious game staan vier verschillende...

X
X