Gemeente Zevenaar: 16 juni: Europese dag tegen woninginbraak

16 juni 2021 | Nieuws van gemeente Zevenaar

16 juni: Europese dag tegen woninginbraak | Gemeente Zevenaar

Naar hoofdinhoud springen

Een woninginbraak tast het gevoel van veiligheid enorm aan. Wie eerder te maken heeft gehad met woninginbraak, herkent het nare gevoel. Het is een vreselijke gedachte wanneer iemand onuitgenodigd heeft rondgelopen in uw woning, aan uw spullen heeft gezeten en zelfs heeft meegenomen. Een eigen huis is de plek waar de bewoners zich het veiligst moeten kunnen voelen. Geen plek waar anderen ongevraagd binnendringen en zelfs overhoop halen en leegroven.

De European Focus Day is een goede aanleiding om te laten zien hoe bewoners hun huis kunnen beschermen tegen woninginbraken. Daarom volgen hier vier tips voor een veiliger gevoel:

Maak niet bekend via sociale media wanneer u niet thuis bent. Plaats dus geen vakantiefoto’s als u nog op vakantie bent. En kondig uiteraard ook niet uw vakantie aan via bijvoorbeeld Facebook.
Zorg voor goede sloten op uw deuren en ramen. Denk hierbij aan het gebruik van sloten met het politiekeurmerk. En vergeet niet de schuurdeur.
Sluit altijd alle ramen en deuren als u weggaat, ook als is het maar voor even.
Doe de ‘veilig wonen-scan’ op www.veiligwonenscan.nl.

Meer tips? Kijk dan op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Read More
Opgehaald van: Gemeente Zevenaar

Meer lezen over de Turmac Cultuurfabriek

Caleidoz: Serious game voor mantelzorgers dementie

Serious game voor mantelzorgers dementie Onder auspiciën van Vilans is de informatieve game DemiZorg gelanceerd. Daarmee kunnen mantelzorgers van mensen met dementie veelvoorkomende zorgsituaties virtueel oefenen. In de serious game staan vier verschillende...

X
X