18 Jan – Requiem por la terra (try out) – uitverkocht

Artiesten: Paco Pena (gitaar), Flamenco ensemble, Oost-Nederlands Kamerkoor en Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen

Requiem voor de Aarde, dat klinkt nogal dramatisch: Het is al te laat, de aarde is dood, laten we er nog een mooi requiem voor zingen… Dramatisch is het zeker, maar niet op deze manier. De Spaanse componist en gitarist Paco Pe?a schreef dit bijzondere werk in 2004 juist als een oproep aan de mensheid om voorzichtig met onze aarde om te springen. In Requiem por la Tierra maakt Paco Pe?a gebruik van een spannende combinatie van hartstochtelijke flamenco en klassieke koorzang. Als je Paco Pe?a?s fl amenco-ensemble een keer gehoord hebt dan weet je dat er geen muziek is die z? recht door het hart gaat als de rauwe zang van een flamenco-zangeres op het verzengende ritme van gitaar en percussie.

Met de uitvoering van het Requiem voor de Aarde willen we mensen in beweging brengen en hen met elkaar verbinden. De Spaanse teksten zijn indringend: Wij hebben het eeuwige leven niet, wij zijn slechts passanten, wij moeten de aarde doorgeven aan onze kinderen, maar waar zijn we in ?s hemelsnaam mee bezig? Gelukkig is er ook hoop, en zingt het koor: Het is nog niet te laat, want zolang wij de schoonheid van de aarde kunnen bezingen is er nog liefde en zorgzaamheid in ons hart die we kunnen aanspreken.Onze concerten zijn een zinderende ontmoeting tussen generaties en werelden, tussen zang, dans en verschillende muziekstijlen rondom het thema Por la Tierra! Voor de Aarde!

informatie: www.requiemvoordeaarde.nl door Paco Pe?a, gitaar, flamenco-ensemble en Oost Nederlands Kamerkoor en Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen.